skip to main |
skip to sidebar
Avui hem parlat sobre la durada dels ritmes, hem fet el nostre primer dictat rítmic i hem comentar l'article de "La percepció del so". Aquest article ha estat força interessant. Ens parla sobre la contaminació acústica a les ciutats i que l'orella humana és molt sensible, tot i així som incapaços de disminuir aquest accés de soroll (escoltar música alta, anar a discoteques freqüentment, etc..). És cert que moltes persones no saben estar en silenci ja que el silenci per elles equival a soledat. Actualment els nens són hiperactius ja que no els hi agrada el silenci i no estan acostumats a aquest.
Valoració: crec que ara per ara és impossible tornar al silenci. Hi han molts avenços tecnològics que el que fan no és reduir el soroll si no fer-l'ho més gran. Per tant, mai aconseguirem estar en silenci total.
Avui ha sigut el primer dia que hem començat a cantar cançons del llibre "TAT". Avui hem cantat "Galaneta mà" i "Ball manetes".
Desprès hem parlat del compàs, de com es distribuïen les notes en el pentagrama, i dels signes d'alteració (sostingut, bemoll, i becaire).
Valoració: crec que aquest llibre ens ajudarà molt en el futur com a mestres.
Avui a classe de Comunicació oral, escrita i digital hem fet una activitat on hem posat en comú quins personatges coneguts (actors, presentadors, cantants,...) eren més bons comunicadors i els factors per afirmar que ho són o eren.
En acabar aquest exercici ens hem posat en grups de 4 o 5 persones i hem hagut de llegir uns textos, extreure'n les idees principals i fer una síntesi. Vet aquí el resultat del nostre text "Una imatge val més que mil paraules":
-Idees principals:
(1). Per comunicar-se són essencials les paraules.
(2). Les imatges tenen una capacitat discursiva limitada, mentre que les paraules, convertides en text, poden desvetllar imatges mentals sense límits.
(3). Una imatge és més internacional que les paraules, és més pràctic i concret.
- Síntesi:
El que ens diu el text és que hem estat molt temps sense utilitzar les imatges, però que actualment en algun cas puntual val més una imatge que mil paraules. Podem posar per exemple els cartells de senyalització, els senyals de tràfic, i la comunicació que tenen dues persones que no parlen el mateix idioma. En aquests tres exemples la imatge és imprescindible per una bona comunicació. En cas que s'hagués de suprimir una de les dues,o una imatge
o una paraula, suprimiríem les imatges, ja que les paraules expressen per concretament. Les imatges es poden interpretar de diferents maneres segons diferents factors d'una persona, com podrien ser l'estat d'ànim. En canvi, les paraules són més clares.
Valoració: respecte l'exercici del bon comunicador, crec que ha estat interessant i difícil pensar qui podia ser un bon comunicador. Havia de tenir present diferents aspectes i poder escollir quin dels diferents personatges famosos era un bon comunicador. Al final m'he decantat per l'Àngel Llàcer ja que és natural, directe, expressa molt mitjançant el cos i té molt sentit de l'humor. Tot i així, han sortit diferents personatges importants.
Desprès, amb l'exercici dels textos, crec que el text que ens ha tocat per una part era fàcil, però per l'altre és bastant embolicat ja que està d'acord amb les paraules i les imatges. Hem hagut d'analitzar bé el text per saber quines eren les idees principals que ens volia transmetre el text. Tot i així el text ha estat força interessant.
Avui ha sigut la primera classe que hem tingut de Comunicació oral, escrita i digital. Hem estat fent la presentació, i comentant els treballs i l'assignatura. Un dels treballs que haurem de fer (el treball final de mòdul) es basa en el tema de "TERRITORI". Tots ens hem quedat bocabadats,ja que aquest concepte de territori pot tenir diferents significats.
Desprès d'acabar la presentació, hem començat la classe fent un exercici pràctic on, d'una manera o d'una altra, tots hi hem participat. Es tractava de fer una descripció sobre tu mateix sense posar el teu nom, desprès aquell paper anava a parar a les mans d'un altre company. Ha sigut un exercici divertit, diferent i interessant on, d'una manera anònima hem pogut arribar a conèixer com són els teus nous companys de classe. D'aquí un mes haurem de fer nosaltres una descripció d'algun company de classe.
Valoració: La classe va ser informativa, ja que la Rosa Soler, la professora, ens va explicar com funcionaria aquella assignatura, com treballaríem i els diferents treballs que havíem de fer. He quedat una mica sorpresa ja que molts dels treballs són orals i hauré de parlar davant de tota la classe, i a mi em fa molta vergonya.Tot i així hauré de fer un esforç per superar aquesta por perquè sinó no anirem bé.
Avui ha estat el primer dia de classe de "Gestió de la informació i TIC". Ha sigut una mica kaos, ja que no sabíem ben bé a quina aula era ni de que es tractava l'assignatura. Tot i així, a mi personalment m'ha semblat interessant. A mi m'agrada molt treballar amb l'ordenador i totes les "tècniques" que hem après, ara per ara, a casa també les utilitzo. Faré un esment d'aquelles "tècniques" que hem après:
- Firefox: és un altre cercador d'Internet (com l'Internet Explorer). Tot i així, hem treballat el fet de instal·lar un diccionari, de crear un icona anomenat "Foxtab" per poder canviar de pestanyes sense haver de mirar-les totes.
- Compte de Google: dins d'aquest compte que ens hem hagut de crear, hem instal·lay un bloc de notes i el google reader per poder copiar fragments o adreces d'Internet i poder-les veure des de qualsevol ordinador.
Valoració: Des del meu punt de vista, crec que la classe ha anat força bé, tot i que crec que podria ser més àgil i més dinàmic si tothom anéssim fent les coses al mateix moment. Tot i així, la classe va estar molt bé. Crec que amb tot el que aprenguem en aquesta assignatura ens servirà per tots aquests 4 anys i que a casa també ho utilitzarem per diferents assignatures.
Avui ha sigut el primer dia de classe d'Educació Musical. Al ser dijous nomes hem fet una hora i ha sigut un repàs de tot el que teòricament hem estudiat a primària i la ESO. Hem estat repassant les notes musicals , els ritmes i la pulsació. I al final hem cantat la cançó de "En Jan Petit", tot dient les notes i identificant els diferents ritmes de la cançó.