22 de desembre 2009
Territori: "Festes Nadalenques Catalanes"
Valoració: ha estat una presentació atípica i divertida. La música de la presentació no ha funcionat, i alhora de mirar el vídeo ens hem posat a cantar una nadala. No estava gaire nerviosa, i no he tingut la necessitat de mirar l'esquema que m'havia fet. Ha estat una bona presentació per acabar les classes.
18 de desembre 2009
Debat i recitació
Valoració: al principi ha anat bé, desprès m'he posat més nerviosa! La vocalització i la pronunciació bastant correctes, els nervis fatal!!
Desprès del poema he hagut de fer el debat. El nostra grup tractava el tema de la implicació dels pares a l'escola. El meu bàndol i jo estàvem en contra d'aquesta implicació. Ens hem basat en els espais familiars i des d'aquest eix hem donat els nostres arguments.
Valoració: crec que ha estat un bon debat! Al principi les coses han anat bé, però al final ha acabat amb algun mal entès entre dos membres dels dos equips. Tot i així es un debat i cadascú ha de defensar la seva posició com sigui.
17 de desembre 2009
I aquí acaben les classes de TIC..
Valoració general de l'assignatura: dia a dia he après molt més del que hem pensava. He conegut nous programes i recursos que em podrien servir en un futur com a mestra. Estic encantada amb tot el que hem fet, tot i que trobo que ha sigut massa curt. M'hagués agradat que dures més i aprendre més coses. Però com diu la dita: "lo bueno se acaba siempre".
10 de desembre 2009
Recursos educatius
- La pràctica compartida del XTEC: web exclusiva pels mestres.
- Els projectes en Xarxa: lloc on diferents escoles es posen d'acord per fer pràctiques interescolars.
- Les webs dels diferents centres: és un cercador d'escoles.
- Les revistes escolars: revistes on hi ha activitats, vídeos, àudios, etc.. d'algunes escoles.
- El butlle TIC: hi ha noticies de diaris, articles d'opinió, etc...
- XTEC Ràdio: podem escoltar programes de ràdio.
- La bitàcola de mestre: és un espai del mestre on comparteix diferents vivències i activitats.
- Els contes del món: les escoles creen contes amb audacity i movie maker i les pengen a Internet.
- El bloc de Edu3.cat: lloc on podem veure vídeos i escolar programes de ràdios extret de les cadenes de TV3, 33..
- El bloc de música: bloc on es pengen publicacions, vídeos i la programació de concerts.
- De les TIC a les TAC: hi ha diferents maneres col·laboratives de treballar.
- Edu365.cat: web de recursos educatius adreçats als nens.
Amb grups de 3 hem hagut d'escollir un d'aquests recursos i crear una presentació mitjançant el google docs. Aqui teniu la meva:
Valoració: crec que són recursos molt importants per a un futur mestre. Ha estat interessant poder analitzar més a fons la web de les revistes educatives.
04 de desembre 2009
Els debats i les poesies
Els debats han estat bé, és el primer cop que estic present davant d'un DEBAT amb totes les lletres. és bo experimentar coses noves, tot i així sé que d'aquí uns dies em tocarà a mi... quins nervis!
03 de desembre 2009
4 enfocaments de les TIC en l'educació mitjançant les metàfores
Avui hem estat treballant les diferents metàfores que s'utilitzen amb les TIC i l'educació. N'hi ha quatres:
- tutorial
- l'ordinador com a laboratori
- caixa d'eines
- l'ordinador com a alumne
A part d'explicar aquestes quatre metàfores i posar algun que altre exemple hem estat "jugant" i investigant diferents activitats per ensenyar als nens. Primer hem començat amb el jClic amb el qual hem creat un joc per als nens mitjançant l¡aplicació Jautor.Desprès hem utilitzat l'ArtRage 2.5 en el qual hem experimentant amb els diferents materials per dibuixar.
Valoració: m'he adonat que les metàfores són certes i confirmables, ja que hi ha diferents programes que hem utilitzat que es podrien situar dins d'alguna de les quatre metàfores. Ha estat molt divertit crear i descobrir els nos jocs. Crec que són bones activitats per poder dur a terme amb els nens en un futur.
01 de desembre 2009
Santa Cecília
Jo sóc una persona que li apassiona la música i en definitiva "el món de la faràndula". Sempre he fet dansa, interpretació i música i tenia moltes ganes de poder veure aquesta celebració, però per motius personals no vaig poder anar.
Així que li dono les gràcies a la Mireia per haver penjat aquesta entrada explicant que va passar divendres a l'acte.
24 de novembre 2009
Començen els "Territoris"
14 de novembre 2009
CmapTools
Valoració: des del meu punt de vista ha estat un treball una mica complicat a realitzar. El fet de fer quadres i unir conceptes m'ha estat fàcil, però fer l'enllaç a les pàgines web m'ha costat una mica més. El que ha estat pitjor ha sigut el fet de enllaçar-ho al bloc. Sort que hi havia comentaris al blinc d'alguns companys els quals els hi passava el mateix que a mi. Gràcies a les respostes teves i del Joan he pogut acabar de penjar el mapa. Crec que aquest programa ens pot servir per fer esquemes de temes i fer més senzill i entenedor un tema per als infants.
12 de novembre 2009
Dotsub
Valoració: crec que és un programa molt interessant i que ens serveix per traduir vídeos que a algunes pàgines web no estan traduïdes.
10 de novembre 2009
L'arracada
Valoració: aquest treball m'ha servit per analitzar i saber crear una entrada a la viquipèdia. Treballar en equip a vegades costa una mica, però ho hem aconseguit.
Els ordinadors a les aules
Formulari de google
Powerpoint
Valoració: hem estat uns dies fent aquest treball, però ens ha servit per practicar amb el google docs, els formularis i la presentació. Crec que ha quedat un treball ben resumit i estructurat, i estic orgullosa perquè hem utilitzat tot allò que hem après; el enllaços i els vídeos.
05 de novembre 2009
El discurs
Valoració: van ser uns apunts interessants i importants que tindré en compte al crear una narració o un text escrit.
Preparació del DotSub
Valoració: ha estat interessant el fet d'anar investigant i descobrint diferents coses del programa. M'agrada aprendre pel teu compte, investigant, sense que ningú et digui per on has d'anar. La qüestió és provar coses noves.
03 de novembre 2009
Lectura en veu alta
- L'equivocació pel fet de que em poso nerviosa.
- El fet de mirar als ulls a mi em transmet seguretat i confiança.
- La posició del cos, ja que m'he mogut una miqueta.
- He intentat no corre gaire i seguir un ritme pausat i lent.
Valoració: com he dit abans m'ha semblat una activitat molt interessant perquè era una prova per superar els nervis i la vergonya. En el meu cas, he sigut la última en llegir de la classe i he intentat ratificar els errors que els meus companys feien (cridar més, posar el cos correctament, llegir lentament i mirar als companys).
Crec que aquest exercici ens ha servit per conèixer més als companys. Portem dos mesos però no tots parlem amb tots, i a vegades amb activitats com aquestes saps com és una persona. Segons la seva forma de parlar, de moure's, el to de veu, etc... M'ha agradat molt!
Dins de la pàgina web de Edu3.cat he trobat un programa de ràdio on s'explica com un nen aprèn a llegir en veu alta i que sent al fer-ho!
En la mateixa pàgina web del Edu3.cat també he trobat un altre vídeo dels nens com llegeixen els contes i com imaginen:
30 d’octubre 2009
El debat
Amb aquest vídeo hem pogut observar els diferents elements que compren un debat. Els torns per explicar que n'hi ha dos per a cada grup i duren 5 minuts, els 4 torns de refutació (dos per cada grup i duren 6 minuts), i les interpel·lacions que són les preguntes que fan els membres del grup. A cada grup, format per cinc persones, hi ha d'haver dos oradors, dos investigadors i un suplent.
Valoració: aquest vídeo ha estat un exemple per nosaltres per poder fer el nostre debat. Ha estat com una pauta per poder seguir.
29 d’octubre 2009
Video
Primerament hem buscat un poema per Internet, i tot seguit hem utilitzat Audacity (la definició aquí) per gravar aquest poema llegit. Al tenir el poema gravat, hem introduït una nova pista on hem inserit una cançó. Per tant fins aquí tenim tot l'àudio creat i guardat.
Seguidament hem obert el Windows Media Maker (la definició aquí) i hem enganxat les imatges i l'àudio gravat, hem creat un títol on està tot el poema escrit, i ho hem ajuntat tot. Per acabar ho hem desat i ho hem pujat al bloc.
Aquí tenim el meu vídeo.
Espero que hagueu gaudit d'aquest "mini-vídeo". Aquest tipus de vídeo pot servir per explicar una classe, gravar algun joc amb els nens, o introduir fotos i àudio en un mateix document tot i així creant un vídeo.
Valoració: ha sigut un bon exercici on hem utilitzat diferents programes i diferents elements com un text escrit, un so i una imatge. M'ha agradat molt l'activitat.
27 d’octubre 2009
Viquipèdia i Eduwiki
Hem de fer un treball de buscar una paraula que no surti en cap de les dues enciclopèdies i crear l'article en grup.
23 d’octubre 2009
Composició d'un text
Desprès d'analitzar l'exposició oral hem parlat sobre com organitzar i estructurar un text. Hem estat llegint un dossier que ens ha donat la Rosa, i mitjançant aquests apunts ens ha demanat que reviséssim la descripció i la retoquéssim una mica.
Valoració: parlant de mi, jo sóc una persona que fa les coses i les presenta. No acostumo a fer les coses en brut, passar-les a net i desprès tornar-les a rellegir per veure si hi ha errors o no. I crec que això està malament perquè a mi em costa molt escriure i faig frases mal construïdes i crec que si ho revises les coses em podrien quedar millor. Tot i així al moment de la veritat no ho faig mai, a causa de falta de temps o si més no per mandra.
22 d’octubre 2009
Gimp i Audacity
Desprès hem començat a utilitzar el programa de sons "audacity". Amb el company de taula hem gravat i ens hem escoltat. Hem après a eliminar fragments de la gravació. Tot i així hem anat ràpid perquè la classe havia de finalitzar.
Valoració: crec que són dos programes fàcils d'utilitzar i que a la llarga els puc utilitzar bastant. Tot i que a casa utilitzo el photoshop, el gimp és més fàcil i simple.
19 d’octubre 2009
Qui ets tu??
"Ella i el seu somriure permanent".
La persona que he escollit és un/a noi/a rialler/a, gaudeix duent a terme un riure als del seu voltant. És una persona molt simpàtica, amable i divertida. Un dels aspectes que predomina en el seu caràcter és que és una persona extrovertida, oberta i comunicativa. No té problemes per parlar amb la gent, ja que per ell/a la timidesa i la vergonya sembla que no existeixin. Ell/a és clar/a, directe i sincer/a, diu les coses amb tots els punts i les comes. Sempre diu el que li passa pel cap quan ho pensa i sense importar-li el que els altres pensin de la seva opinió. Ell/a és feliç. Tot i així, tothom té defectes. En aquest cas, és una persona molt xerraire, no calla ni sota l’aigua. Aquesta característica, però, pot ser un defecte o una virtut depenen de la situació en que es troba aquesta persona. Té un caràcter molt fort i a vegades diu les coses sense pensar-se-les dues vegades. O li caus molt o li caus fatal.
Encara no sabeu de qui parlo? Té els ulls verds com un prat cobert d’herba, però aquests ulls tan menuts estan amagats darrera unes ulleres de pasta. El seu cabell és de color marró i té mitja melena, ni molt llarg ni molt curt. Suposo que ara ja hauràs descartat tres opcions, no? Respecte la seva veu, té un to de veu molt agut, com si fos el cant d’un ocellet i parla molt ràpid i sense vocalitzar del tot correctament.
Ja t’estic donant massa informació, d’aquí res ja sabràs de qui t’estic parlant. Té 18 anys i és de Manresa, tot i que ara està vivint en una residencia universitària d’aquí Barcelona. És una noia que li apassionen els animals, per això té un gos anomenat “Kira”. Deixant de banda la gossa, però, continuant parlant de la família, té dos germans. Tots dos són nois, un té 14 i l’altre 19 anys. Per tant, com tots heu deduït, ella és la mitjana de tres germans.
Actualment està estudiant Educació Infantil a la Universitat Blanquerna, com tots nosaltres. Paral·lelament a aquests estudis s’està intentant treure el carnet de cotxe i, a més a més està treballant de cangur dues tardes a la setmana.
16 d’octubre 2009
Textos audiovisuals (digitals)
- El moviment de la càmera (ràpid o lent).
- La lluminositat (clar o fosc).
- Els efectes sonors (cançons).
- Missatges subliminars.
Valoració: m'ha semblat molt interessant haver vist els anuncis i centrar-me tant en els elements que caracteritzen els anuncis. Tot i així fixant-me amb els colors, la il·luminació, els diferents detalls i allò que transmet l'anunci. Quan estic a casa i miro anuncis normalment no els hi presto gaire atenció, però avui que he tingut la ocasió de fer-ho i m'he adonat de moltes coses.
Aquí us deixo un anunci perquè pugeu veure els elements d'un anunci. Anunci de "Estrella Damm".
15 d’octubre 2009
Mapa conceptual sobre "Programari Lliure"
Ara explicaré els passos que em seguit per crear-lo:
- Descarregar el programa CmapTools a la seva web cmapTools.
- Tot seguit, ja descarregat i instal·lat el programa iniciem un nou document. Al iniciar us apareixeran dues finestres. La de l'esquerra és la de les "vistes" (on es guarden els documents) i la de la dret és on es creen els mapes.
- Comencem utilitzant la finestra de la dreta. Cliquem al centre on diu "doble clic para crear un concepto", i escriviu la paraula "Programari". Des d'aquesta paraula feu una lletja i poseu "tipus de.., o poden ser..", i des d'aquest punt creeu dos fletxes més i escriviu dos conceptes més el de "lliure" i el de "?".
- Per crear un enllaç amb una paraula com la de "Lliure", obrim una pestanya i obrim la pàgina web la de Viquipèdia. Allà cerquem la paraula "Programari Lliure" i copiem la direcció d'internet. Tornem al document del cmapTools i clique amb el dret sobre la paraula "Lliure" i anem a "agregar página web", i enganxem la direcció. Hi podem afegir més d'un enllaç. En el cas del nostre mapa n'hem posat dos, la pàgina web de Viquipèdia i la imatge del programari lliure de Viquipèdia.
- També podem afegir informació extra en una paraula. En aquest cas utilitzarem "Programari". La seleccionem i cliquem amb el botó dret i anem a "agregar información", allà i posem la definició o qualsevol informació que necessitem.
- Al acabar em de guardar en document. Anem a "archivo", "guardar Cmap como.." i el guardem. Si el volem penjar a internet l'hem de guardar com "exportar Cmap como... página web".
I això és tot, aquí teniu l'enllaç del mapa conceptual que hem creat.
Programari Lliure
Valoració: el CmapTools és un programa interessant, però sincerament no crec que l'utilitzi gaire.
13 d’octubre 2009
Actualitat Educativa (primera sessió)!
Desprès de fer aquest petit incís de l'horari, la meva companya Mireia Pérez i jo hem dut a terme la presentació sobre l'actualitat Educativa des del dia 1 de setembre fins aquesta setmana. Hem resumit dues noticies que vam trobar sobre les activitats extraescolars i la nova llei LEC, i tot seguit hem destacat la noticia sobre la grip A.
Ha estat una activitat molt productiva ja que tots hem creat un debat dinàmic i ame on tots em donat la nostra opinió. S'ha creat un bon ambient, sense crits ni baralles per les diferents opinions i ens em respectat tots.
Un dels temes dels quals em debatut més ha estat el de la Grip A, tot i que també es podria destacar el tema dels portàtils a les escoles. Com que han sortit moltes preguntes que no sabíem respondre, aquest tema dels portàtils quedarà explicat en el bloc comunitari del Seminari 1.
Desprès de la nostra presentació, la Marta i l'Estela han dut a terme la seva. Elles en canvi han donat més importància al Pla Bolonya i a la noticia de que a França els hi donen diners als alumnes si es porten bé a classe. Aquest també ha estat un dels temes claus de debat, ja que és una cosa rara i poc comprensible. Tot i així el poc temps que hem tingut de debat ha sigut força enriquidor.
Com a conclusió, per part meva, m'agradaria dir que estic orgullosa de la meva presentació i que crec que he participat activament en el debat, cosa que normalment no solia fer. Resumint, ha estat una classe productiva i on tots hem participat donant la nostra opinió sobre les qüestions esmentades anteriorment.
09 d’octubre 2009
Llenguatge i llengua!
- La llengua és un sistema de signes, símbols i senyals orals, que són propis d'una comunitat.
- El llenguatge és el que ens constitueix com a éssers humans.
A part de comentar les definicions vam estar comentant un powerpoint, en el qual parlava sobre les components de la competència comunicativa. La competència comunicativa fa referència el fet de que un bon comunicador ha de treballar el com i el quan es dur a terme el missatge. Hi ha quatre tipus de components:
(1). Competència lingüística/ gramatical, la qual fa referència a la fonètica (els sons), a la morfologia (la paraula), la sintaxis (com s'organitza la frase) i el lèxic (el significat de la paraula).
(2). Competència sociolingüística, la qual fa referència als dialectes i els seus registres, al com saber expressar el text depenent del receptor, i a les normes i convencions de la interacció (escoltar quan l'altre parla, mirar quan una persona es dirigeix a tu, ser educat, etc..).
(3). Competència discursiva, la qual fa referència a la combinació de formes gramaticals i significats per aconseguir un text coherent (que tingui sentit) i cohesionat (que les idees estiguin relacionades entre elles).
(4). Competència estratègica, la qual fa referència a les estratègies de comunicació verbal i o verbal que es poden utilitzar per compensar deficiències provocades per limitacions i insuficiències (com per exemple els nervis, oblidar paraules, quedar-se en blanc..) i afavorir l'efectivitat de la comunicació (commoure als receptors).
Gràcies a aquests components, podem concloure dient que un bon comunicador és aquell que utilitza les competències estratègiques, les discursives, les sociolingüístiques i les gramàtiques.
Per acabar la classe vam veure un vídeo d'una conferència feta per Ken Robinson, anomenada "La escuela mata la creatividad". Des del meu punt de vista considero a aquest home un bon comunicador ja que sap tenir al públic, en aquest cas a mi, atent a les seves explicacions i consider-ho que és un home que utilitza el sentit del humor, això fa que la conferència sigui més amena.
Aquest home, Ken Robinson, ens parla sobre l'educació i la creativitat que tenen els nens. Primer posa l'exemple d'una nena que a classe de dibuix va dibuixar a Deu. Si que és cert que ningú la vist, però els nens tenen molta imaginació. Ell ens explica que en tots els països, en el terme de l'educació hi ha un ordre establert d'assignatures, primer les llengües, les matemàtiques, desprès història i al final de tot l'art. I que dins de l'art també hi ha un "ranking" a dalt l'art i la música i al final la dansa i el teatre. Ell opina que la dansa és molt important pels nens, ja que és una activitat on mouen tot el cos i d'una manera inconscient fas exercici. Per acabar, ens explica la història de "Gillian Lynne" i els seus "problemes" a l'escoles. Tots els porfessors deien que estava malalta perquè no estava atenta a classe i era hiperactiva. la resolució d'aquest "problema" era ben senzill, la vocació d'aquesta noia era ser ballarina. I així va ser, la van inscriure en una escola de dansa i ha acabat sent una gran ballarina i coreògrafa de balls de grans musicals.
Valoració: La conclusió que trec jo sobre aquest vídeo, és que estic d'acord amb en Ken en tot el que diu. La dansa i el teatre són dos termes importants per a un nen. Potser la interpretació i el teatre no ho són tant, però la dansa és una bona activitat per divertir-te i al mateix moment fer exercici.
Aqui us deixo el vídeo per si el voleu tornar a visualitzar i opinar algun aspecte que us hagi agradat.
08 d’octubre 2009
Metodologia
Formulari (treballar amb google documents)!
El tipus de respostes són molt importants. En la primera i segons pregunta, la resposta és de tipus "Text", en la tercera i la quarta és un resposta tipus "escolliu una llista" on hi ha diferents opcions i tu escollis una de les que vulguis, i per acabar en la cinquena pregunta la resposta era "quadre de verificació" on hi havia un seguit de respostes i tu en podies marcar més d'una.
Aqui està el meu formulari, si voleu hi podeu participar ;)
Presentació (treball amb google documents)!
Aquí teniu la presentació :D
Valoració: estic quedant sorpresa de totes les coses que no sabia fins ara i que estic aprenent. No sabia que Google tenia tantes aplicacions i tan completes com aquestes del google docs.
Índex (treball amb google documents)!
Tot i així, per començar us adjunto l'índex que hem fet a classe (com es pot veure a sota d'aquesta explicació). Per a crear aquest índex hem obert un document nou de word i mitjançant els estils hem anat creant l'índex automàticament.
Portada
Índex
Introducció
Blocs
Bloc esfera
06 d’octubre 2009
La descripció
Per descriure molts escriptors utilitzen diferents caràcters importants i essencials com podrien ser els adjectius (davant o darrera del nom), utilitzen pocs verbs, fan servir moltes figures retòriques com serien la comparació.
Hem estat veient diferents tipus de gèneres on es troba la descripció. Aquests gèneres poden ser les cançons, la novel·la, la poesia, un conte, un assaig, la poesia visual o un vídeo. Hem observat diferents exemples de cada gènere. Ha estat molt interessant, tot i que a mi m'ha sobtat molt la poesia visual.
He seleccionat aquesta imatge (a l'esquerra) d'una clau del poeta Joan Brossa. Com podem observar és una clau, però en comptes de tenir serres hi ha l'alfabet. Això significa que les lletres són ara la clau que ajuda a obrir noves portes. Crec que és molt important que és puguin fer descripcions a partir d'una sola imatge, que tu has de desxifrar. És com un jeroglífic, hi ha la imatge i tu has de descobrir que és el que t'està intentant transmetre.
Gràcies als dossier de classe i als diferents tipus de descripcions que hem vist i comentat a classe crec que són una eina molt important per dur a terme el treball de "Qui ets tu?".
Valoració: ha estat interessant poder haver vist els diferents tipus de descripcions, i com he dit aquí dalt m'ha impressionat l'estil de poesia visual. Sembla que no, però també descriu i expressa coses.
Les qualitats del so
Valoració: crec que és interessant començar a aprendre com sonen els diferents instruments per així desprès poder-los diferenciar millor.
01 d’octubre 2009
Word, Blink i Bloc
- Crear un índex automàticament: hem anat escrivint els títols (índex, introducció, portada, etc..) i en cada títol li posàvem un estil. Quan estaven posats tots els estils, anàvem a a la pàgina de l'índex i fèiem un enter. Desprès anàvem a "tabla de contenido", "insertar tabla de contenido" i et sortia l'índex automàtic amb cada títol i el seu número de pàgina.
- Fer que la enumeració comenci desprès de l'índex: desprès de l'index hem de fer un salt de secció. Llavors anem a "insertar" = "pie de página" = editar pie de página, hem de desactivar el "igual que el anterior" tot picant a "vincular al anterior". Desprès ens posem al final de la pàgina i diem "insertar" = "número de página", busquem quin volem posar i et surt el número.
Desprès hem estat mirant al Blink tot el que hi havia en el nostres espai personal com ho són el calendari, les dades personals, l'expedient acadèmica, les carpetes i els expedients. I per acabar hem anat al bloc i hem estat remenant les coses de configuració dels missatges, i hem penjat un vídeo. Aquest vídeo l'hem obtingut de la pàgina edu3.cat.
Valoració: crec que tot el que hem vist avui, el word, el blink i el bloc, seran molt importants durant la carrera universitaria i que ens serviran sempre.
29 de setembre 2009
Percepció del so
Valoració: crec que ara per ara és impossible tornar al silenci. Hi han molts avenços tecnològics que el que fan no és reduir el soroll si no fer-l'ho més gran. Per tant, mai aconseguirem estar en silenci total.
22 de setembre 2009
TAT
Desprès hem parlat del compàs, de com es distribuïen les notes en el pentagrama, i dels signes d'alteració (sostingut, bemoll, i becaire).
Valoració: crec que aquest llibre ens ajudarà molt en el futur com a mestres.
"Una imatge val més que mil paraules"
En acabar aquest exercici ens hem posat en grups de 4 o 5 persones i hem hagut de llegir uns textos, extreure'n les idees principals i fer una síntesi. Vet aquí el resultat del nostre text "Una imatge val més que mil paraules":
-Idees principals:
(1). Per comunicar-se són essencials les paraules.
(2). Les imatges tenen una capacitat discursiva limitada, mentre que les paraules, convertides en text, poden desvetllar imatges mentals sense límits.
(3). Una imatge és més internacional que les paraules, és més pràctic i concret.
- Síntesi:
El que ens diu el text és que hem estat molt temps sense utilitzar les imatges, però que actualment en algun cas puntual val més una imatge que mil paraules. Podem posar per exemple els cartells de senyalització, els senyals de tràfic, i la comunicació que tenen dues persones que no parlen el mateix idioma. En aquests tres exemples la imatge és imprescindible per una bona comunicació. En cas que s'hagués de suprimir una de les dues,o una imatge
o una paraula, suprimiríem les imatges, ja que les paraules expressen per concretament. Les imatges es poden interpretar de diferents maneres segons diferents factors d'una persona, com podrien ser l'estat d'ànim. En canvi, les paraules són més clares.
Valoració: respecte l'exercici del bon comunicador, crec que ha estat interessant i difícil pensar qui podia ser un bon comunicador. Havia de tenir present diferents aspectes i poder escollir quin dels diferents personatges famosos era un bon comunicador. Al final m'he decantat per l'Àngel Llàcer ja que és natural, directe, expressa molt mitjançant el cos i té molt sentit de l'humor. Tot i així, han sortit diferents personatges importants.
Desprès, amb l'exercici dels textos, crec que el text que ens ha tocat per una part era fàcil, però per l'altre és bastant embolicat ja que està d'acord amb les paraules i les imatges. Hem hagut d'analitzar bé el text per saber quines eren les idees principals que ens volia transmetre el text. Tot i així el text ha estat força interessant.
18 de setembre 2009
Qui sóc jo?? I tu, qui ets??
Desprès d'acabar la presentació, hem començat la classe fent un exercici pràctic on, d'una manera o d'una altra, tots hi hem participat. Es tractava de fer una descripció sobre tu mateix sense posar el teu nom, desprès aquell paper anava a parar a les mans d'un altre company. Ha sigut un exercici divertit, diferent i interessant on, d'una manera anònima hem pogut arribar a conèixer com són els teus nous companys de classe. D'aquí un mes haurem de fer nosaltres una descripció d'algun company de classe.
Valoració: La classe va ser informativa, ja que la Rosa Soler, la professora, ens va explicar com funcionaria aquella assignatura, com treballaríem i els diferents treballs que havíem de fer. He quedat una mica sorpresa ja que molts dels treballs són orals i hauré de parlar davant de tota la classe, i a mi em fa molta vergonya.Tot i així hauré de fer un esforç per superar aquesta por perquè sinó no anirem bé.
17 de setembre 2009
Gestió de la informació i TIC
- Firefox: és un altre cercador d'Internet (com l'Internet Explorer). Tot i així, hem treballat el fet de instal·lar un diccionari, de crear un icona anomenat "Foxtab" per poder canviar de pestanyes sense haver de mirar-les totes.
- Compte de Google: dins d'aquest compte que ens hem hagut de crear, hem instal·lay un bloc de notes i el google reader per poder copiar fragments o adreces d'Internet i poder-les veure des de qualsevol ordinador.
Valoració: Des del meu punt de vista, crec que la classe ha anat força bé, tot i que crec que podria ser més àgil i més dinàmic si tothom anéssim fent les coses al mateix moment. Tot i així, la classe va estar molt bé. Crec que amb tot el que aprenguem en aquesta assignatura ens servirà per tots aquests 4 anys i que a casa també ho utilitzarem per diferents assignatures.
Eduació Musical
Avui ha sigut el primer dia de classe d'Educació Musical. Al ser dijous nomes hem fet una hora i ha sigut un repàs de tot el que teòricament hem estudiat a primària i la ESO. Hem estat repassant les notes musicals , els ritmes i la pulsació. I al final hem cantat la cançó de "En Jan Petit", tot dient les notes i identificant els diferents ritmes de la cançó.